HACI KEMAL'DE AKIL OYUNLARI FIRTINASI

HACI KEMAL

Zirve Gençlik Spor ve Oyun Kulübü ile İNESDER üyeleri, Nilüfer Hacı Kemal Liseleri'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen akıl oyunları kursunda buluştu.

CY Eğitim Danışmanlık Hizmetleri ve Deha Akademi Zekâ Oyunları Derneği ortaklığında ve Nilüfer Hacı Kemal Liseleri ev sahipliğinde açılan “Akıl Oyunları” kursu 10-11 Ocak 2015 tarihinde; Nilüfer Hacı Kemal Liseleri ev sahipliğinde yapıldı.

Kurs eğitim koordinatörü Ramazan Akın Beyin verdiği eğitmenlik kursunda kursiyerler; mantık yürütme ve problem çözme oyunları, görsel uzamsal becerileri geliştiren oyunlar, strateji geliştirme oyunları ve denge oyunları başlıkları altında 30’dan fazla oyunu tanıdılar ve dünyaca ünlü Look Look,
Qbitz, Dizios, Qwirkle, Skippity, Dixit, Architecto, Equilibrio, six, pentego, becerikli yapılar ve kültürümüzün dünyaya hediye ettiği Mangala oyunlarını öğrenme fırsatını yakaladılar.

NEDEN ZEKÂ OYUNLARI?

Çabuk öğrenmede geleceğin metodu zekâ oyunlarıdır. Türkiye‘de anaokullarında, ilkokullarda, ortaokullarda, liselerde, üniversitelerde, AVM’ler, fuarlar ve çeşitli ortamlarda tanıtılan zekâ oyunları zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan bir eğitim metodudur. Bu metot yıllar öncesinde ileri dünya ülkelerinde bir öğreti metodu olarak okullarda her seviyede öğretilmektedir. Zekâ oyunlarının önemini kavrayan Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2013 öğretim yılında 5. sınıflardan başlamak üzere 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda eğitim öğretim müfredatına koyarak uygulamaya başlamıştır.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22